Rug- en nekschool

Gezien rug- en nekklachten typische klachten zijn van de 21e eeuw, neemt de behandeling en preventie ervan een belangrijke plaats binnen de kinesitherapie. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan. We evalueren de houding, spierzwaktes en stellen een individueel oefenprogramma op ifv de noden van de patiënt.

De oefeningen zijn gericht op stabilisatietraining (opbouwen van een spiercorset), toename van spierkracht van de rug-, buik- en bilspieren, stretching, houdingscorrectie en ergonomisch advies.

Het spreekt voor zich dat de patiënt deze oefeningen ook thuis doet, dit om positief effect op lange termijn te behouden.

 

Ergonomie op de werkvloer, maar zeker ook bij thuiswerk, is de afgelopen tijd zeer belangrijk geworden.  We zien hierbij vaak een duidelijke link tussen de (verkeerde) werkhouding en het ontstaan of onderhouden van klachten thv nek en/of rug.

Daarom besteden we veel aandacht aan een correcte werkhouding en geven we tips en begeleiding om hier zo gezond mogelijk mee om te gaan.  Samen zoeken we met jou naar haalbare mogelijkheden om je houding tijdens werk en vrije tijd zo optimaal mogelijk te verzorgen.