Pilates maakt je lichaam sterker, leniger, verbetert de circulatie en versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen.

Bij Pilates doen we (mat)oefeningen, waarbij de nadruk ligt op controle van de juiste beweging, correcte houding, coördinatie, aanspannen van de stabilisatiespieren via het powerhouse, mentale focus en ademhaling. Het mooie aan deze bewegingsvorm is dat tijdens eenzelfde les gewerkt wordt aan het trainen van zowat alle spiergroepen om deze te verstevigen, maar ook via mobilisatie -en stretchoefeningen én oefeningen die een goede houding
bevorderen. Het mentale aspect mag zeker niet onderschat worden, gezien deze focus wordt gebruikt om de spieren te beheersen. Zo bekom je een juiste balans tussen ademhaling, concentratie/relaxatie en kracht en souplesse.

 

Elke persoon in de groepsles wordt gezien als individu met eigen noden en/of klachten. Door te kijken door zowel de bril van pilates instructor als kinesitherapeut, worden de oefeningen specifiek op maat aangepast indien nodig.

Maandag:

  • 20u30 tot 21u30: Pilates level 1-2

Woensdag:

  • 19u30 tot 20u30: Pilates level 1-2
  • 20u30 tot 21u30: Pilates level 3

 

Donderdag:

  • 11u tot 12u: Pilates Plus (55+)
  • 12u tot 13u: Pilates Open Level

Locatie:

Grote oefenzaal in KineHogen – Hogenstraat 23, 3450 Geetbets

 

Prijs:

12 euro per les (in te schrijven per lesblok van 11 weken)